محتوای این مقاله

خدمات ما

ارائه بهترین خدمات نصب و راه‌اندازی

WDR در دوربین مداربسته + تفاوت آن با HLC و BLC

قبلیت WDR در دوربین مداربسته

در دنیای امروزه کیفیت تصاویر در دوربین‌ مداربسته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به اینکه دوربین‌های مداربسته در شرایط نوری مختلفی قرار می‌گیرند، تکنولوژی‌های متعددی برای بهبود کیفیت تصاویر ارائه شده است. سه قابلیت مهم در این زمینه شامل WDR ، HLC و BLC هستند. در این مقاله به بررسی این سه قابلیت و نحوه عملکرد آنها در دوربین‌های مداربسته می‌پردازیم.

فهرست مطالب

  • قابلیت WDR در دوربین مداربسته چیست؟
  • نحوه عملکرد WDR در دوربین مداربسته
  • انواع WDR و تفاوت True WDR ، DWDR
  • قابلیت HLC چیست؟
  • عملکرد و کاربردهای قابلیت HLC
  • قابلیت BLC چیست؟
  • نحوه عملکرد و کاربردهای BLC
  • تفاوت WDR در دوربین مداربسته با BLC و HLC
  • تکنولوژی‌های مکمل قابلیت WDR، BLC، و HLC
  • جمع بندی

قابلیت WDR در دوربین مداربسته چیست ؟

WDR مخفف کلمه ی Wide Dynamic Range  به معنای در برگرفتن طیف وسیع نوری است. این قابلیت زمانی اهمیت پیدا می‌کند که دوربین در شرایط نوری مختلفی قرار می‌گیرد. در شرایطی که بخشی از تصویر نور خوبی دارد و بخشی دیگر تاریک است، جزئیات محیط در این تصویر به خوبی دیده نمی‌شوند و ممکن است سوژه کاملاً تاریک شود. تکنولوژی WDR به ما کمک می‌کند تا جزئیات تصویر قابل تشخیص تر باشد وباعث ایجاد تعادل نور در محیط‌های روشن و تاریک می‌شود.

نحوه عملکرد WDR در دوربین مداربسته

WDR در دوربین مداربسته دارای دو چیپ پردازش تصویر می باشد. چیپ اول با زمان نور دهی پایین‌تر، جزئیات تصویر محیط‌های کم نور را پردازش می‌کند ، چیپ دوم با زمان نور دهی بالا وظیفه ثبت جزئیات در قسمت روشن تصاویر را بر عهده دارد و به اینصورت می توان از یک محیط دو فریم دریافت کرد . از ترکیب این دو فریم توسط پردازشگر، تصویری با نور یکنواخت ثبت می‌شود که جزئیات در هر دو زمینه‌ی تاریک و روشن به صورت واضح نمایش داده می‌شود.

انواع WDR و تفاوت True WDR ، DWDR

قابلیت WDR به طور کلی به دو نوع تقسیم می شود :DWDR  و True WDR

قابلیتTrue WDR با استفاده از کم و زیاد کردن سرعت های شاتر تصاویر واضح تری ثبت می کنند، ولی DWDR با استفاده از فوت وفن های مختلف نرم‌افزاری این کار را انجام می دهد.

 True WDR خیلی بهتر از DWDRعمل میکند و تصاویر با کیفیت تری ثبت میکند.

قابلیت WDR

قابلیت HLC چیست؟

HLC در دوربین مداربسته مخفف High Light Compensation به معنای جلوگیری از نور زیاد است. این تکنولوژی در دوربین‌های مداربسته از تابش مستقیم نور به لنز دوربین جلوگیری می کند اگر بخواهیم مثالی در این باره بزنیم مثل تابش نور چراغ ماشین ها در خیابان یا جاده است که با استفاده از HLC می توانیم به صورت واضح پلا ک خوردو را رویت کنیم و همچنین تصویر واضح تری از خود ماشین ببینیم.

عملکرد و کاربردهای قابلیت HLC

HLC به صورت خودکار نقاط نورانی در تصویر را تشخیص داده و نور های مزاحم را کاهش می‌دهد. HLC  با کاهش نورهای اضافی، کیفیت و وضوح تصویر را افزایش می دهد.این قابلیت به ویژه در شب و در مکان‌هایی که نور مستقیم به دوربین می‌تابد، مفید است .

HLC برای محیط‌هایی که با نور مستقیم و شدید روبرو هستند، مانند پارکینگ‌ها، جاده‌ها و ورودی‌ها که نور چراغ‌های خودرو به طور مستقیم به دوربین می‌تابد،عملکرد خوبی خواهد داشت.

قابلیت BLC چیست؟

BLC  (Backlight CompensationC) به معنای جبران نور در پس زمینه ی سوژه است.در دوربین‌های مداربسته باعث افزایش نور پس‌زمینه می‌شود. تفاوت WDR با BLC در تکنولوژی و فناوری که در آنها به کار رفته می باشد. تکنولوژی BLC برخلاف WDR  به صورت نرم‌افزاری است و تا یک حدی جسم را از تیرگی خارج می‌کند و بهبود می‌بخشد. از این رو BLC از WDR ضعیف‌تر است.

قابلیت BLC و WDR در دوربین مداربسته

نحوه عملکرد و کاربردهای BLC

BLC، نور پس‌زمینه را افزایش می‌دهد تا جسم در تصویر به خوبی دیده شود. با اینکه این قابلیت سوژه را روشن تر می کند ، اما ممکن است جزئیات در پس‌زمینه از بین برود. در مقابل، WDR هم سوژه را روشن می‌کند و هم جزئیات پس‌زمینه را به درستی نشان می دهد.

BLCبرای محیط‌هایی که نور پس‌زمینه قوی دارند ، مانند اتاق‌هایی با پنجره‌های بزرگ یا مکان هایی که نور از پشت جسم به دوربین می‌تابد، مفید است. این قابلیت به دوربین امکان می‌دهد که در شرایط نوری مختلف، سوژه‌ها را با وضوح بیشتری نمایش دهد.

تفاوت WDR در دوربین مداربسته با BLC و HLC

هر سه نوع  در بخش بهینه سازی نور وتنظیم روشنایی تصاویر فعالیت می کنند و فقط در عملکرد با هم تفاوت دارند.

مثلا قابلیت WDR از دو چیپ برای پردازش تصویر استفاده می‌کند و با ترکیب دو  نوع تصویر برداری با نوردهی متفاوت، تصویری با نور یکنواخت و کیفیت بالا ایجاد می‌کند.

ولی قابلیت HLC  منطقه ی پرنور را شناسایی می کند و نور اضافی را کاهش می‌دهد. برای مکان هایی که نور شدید است و به صورت مستقیم به دوربین می تابد ، به کار می رود.

درحالی که در قابلیتBLC نور پس‌زمینه را افزایش  پیدا میکند تا جسم در تصویر به خوبی دیده شود . BLC به صورت  نرم‌افزاری  عمل می کندو ممکن است جزئیات پس‌زمینه را از بین ببرد، در حالی که WDR هم سوژه و هم پس‌زمینه را به خوبی نمایش می‌دهد.

تکنولوژی‌های مکمل قابلیت WDR، BLC، و HLC

 DWDR : یک نسخه نرم‌افزاری از WDR است که بدون نیاز به تجهیزات سخت‌افزاری اضافی عمل می‌کند. این تکنولوژی با استفاده از پردازش نرم‌افزاری، اختلاف نور در تصویر را تنظیم می‌کند. با این حال، کیفیت تصویر در DWDR به مراتب کمتر از True WDR است و نمی‌تواند به همان اندازه عملکرد خوبی داشته باشد.

 HDR : یک تکنولوژی پیشرفته‌تر از WDR است که با ترکیب چندین تصویر با نوردهی‌های مختلف، تصویری با کیفیت و جزئیات بالا ایجاد می‌کند. این تکنولوژی به ویژه در دوربین‌های تحت وب کاربرد دارد و می‌تواند جزئیات را حتی در شرایط نوری بسیار پایین نیز به خوبی نشان دهد.

HSBLC : یک تکنولوژی پیشرفته برای حذف و تنظیم نقاط پر نور در تصویر است. این تکنولوژی به ویژه در محیط‌هایی که نور شدید مانند چراغ‌های خودرو یا نورافکن‌ها وجود دارد، بسیار مفید است و باعث می‌شود جزئیات تصویر به خوبی دیده شوند.

جمع بندی

این 3 قابلیت که درمقاله بالا در موردشان توضیح داده شد ، هر کدام به نحوی در بهبود کیفیت تصاویر دوربین‌های مداربسته نقش دارند. انتخاب هر کدام از این قابلیت‌ها بستگی به شرایط نوری محل نصب دوربین دارد. در شرایطی که تفاوت نور در محیط زیاد است، WDR بهترین گزینه است. در مکان‌هایی که نور مستقیم وجود دارد، HLC می‌تواند مفید باشد و در شرایطی که نیاز به جبران نور پس‌زمینه است، BLC کاربرد دارد. با استفاده از این تکنولوژی‌ها، می‌توان تصاویر با کیفیت و وضوح بالا از محیط‌های مختلف به دست آورد.

برای دیدن انواع دوربین های مدار بسته به صفحه اصلی سایت پرسیا برگردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *